Siyaset

“Halk, atadan kalan Arsanın vergisini ödeyemiyor”

Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Türker, enflasyonlar, zamlar, ekonomik krizler derken köylerde vatandaşların atadan, dededen kalan arsaların vergisini ödeyemez hale geldiğini söyledi.

“Halk, atadan kalan Arsanın vergisini ödeyemiyor”

Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Türker, enflasyonlar, zamlar, ekonomik krizler derken köylerde vatandaşların atadan, dededen kalan arsaların vergisini ödeyemez hale geldiğini söyledi. Miras olarak kalan arsaların, çıkan yüksek oranlı vergiler nedeniyle köy halkına adeta yük haline geldiğini söyleyen Türker, “Üçüncü bir gizli mirasçı gibi insanların arsaları üzerinden yüksek oranla vergiler istenmeye başladı” dedi.

Fırat Türker, uygulanan yanlış politikalar sonrasında tarım yapılması gereken toprakların terk edildiğini, parası olup hobi bahçeleri kurmak isteyen zenginler tarafından işgal edildiğini ifade ederek, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkmasının birinci yolu yeniden üretmeye başlamamızdır. Markete gittiğimizde aldığımız ürünlerin arkasında yabancı ülke etiketleri yer alıyor. Üretmeyi bıraktığımız için gün geçtikçe dışa bağımlı hale geliyoruz. Tarım yapılması gereken alanlar betonlaşmaya terk ediliyor. Atadan, dededen kalan miras arsalar üretim olmayınca gelir getiremez hale geliyor. Bu arsaların sahipleri ise zamanla yükselen vergi yükleri altında ezilmeye başladılar. Miras olarak kendisine bırakılan arsaların tapularıyla gururlanan vatandaşlarımız şimdi yük altında ezilmeye başladılar. Öyle ki, yüksek vergiler gelmeye başlayınca belediyeler adeta mirasa ortak evlat haline geldiler. Gerçekten hizmet yapmak isteyen yerel yönetimler bu konulara eğilmek zorundalar” dedi.

Fırat Türker, her kesin elini taşın altına koyma zamanının çoktan geçtiğini sözlerine ekleyerek, “Bu konu Hükümetin sorunu demeden yerel yönetimler de pek ala yapacakları üretime yönelik projelerle tarım ve hayvancılığı canlandırabilirler. O zaman miras olarak kalan arsalar yeniden gelir getiren değerler olur ve vatandaşa vergisiyle yük olmaktan çıkar. Köylerde hayvancılık yapan vatandaşlar belediyeden kendilerine yer gösterilmesini istiyorlar. Burada büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bakımını, korunmasını yapmak istiyorlar. Oysa var olan arsalar da toplu konut projelerine, bir türlü yapılmayan park projelerine ayrılıyor. Yerel yönetimler halkın isteklerini duymuyor, çözüm üretemiyor. Yeri olmadığı için hayvanlar serbest bırakılıyor ve ya çalınıyor, ya da yollara çıkıyor ve araba çarpıyor. Yerel yönetim yapacağı projelerle halkı yeniden tarım ve hayvancılığa yönlendirmelidir. Görev aldığımızda ilk önce bu konuları gündeme getireceğim ve Körfez’in kendi kendine yeten ilçe olması için projeler üreteceğim” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir