Siyaset

İlyas Şeker,MKYK’ya seçildi

İlyas Şeker, 7 Ekim 2023’te Ankara’da yapılan Olağanüstü Büyük Kurultay’da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A Takımı olarak nitelendirilen MKYK’ya seçildi.

 

  • İlyas Şeker, 30 Mayıs 1960’ta Erzurum Şenkaya’da doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Kibret’tir. Harita Kadastro Yüksek Mühendisi; Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını YTÜ’de yaptı.
  • Uzun yıllar AK parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis Üyeliği, Başkanvekilliği görevlerinde bulunan, ardından 3 dönem milletvekilliği yapan İlyas Şeker, 14 Mayıs’ta yapılan milletvekili seçiminde üç dönem kuralına katıldığı için yeniden milletvekili listesine girememişti.
  • İlyas Şeker, 7 Ekim 2023’te Ankara’da yapılan Olağanüstü Büyük Kurultay’da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A Takımı olarak nitelendirilen MKYK’ya seçildi. MKYK yedek listesine ise Kocaeli’nden eski il kadın kolları başkanı Serpil Yılmaz, eski il yöneticisi Davut Şiviloğlu ve eski milletvekili Mehmet Ali Okur, yer aldı. Disiplin Kurulu Listesine ise Halit Çokan girdi.
  • AK Parti MKYK listesine giren eski milletvekili İlyas Şeker, duygularını gazetemize açıkladı. Şeker, “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bugün göreve getirildim. Daha önce gösterdiğim performansımın daha fazlasını göstermek için elimden geleni yapacağım. Ülkemizi ve şehrimize hizmet edeceğim. Kocaeli ve Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

İlgili Makaleler