Yazılım

İşletmeler için kullanımı kolay, bulut tabanlı güvenlik çözümü

Siber güvenlik alanında küresel lider olan ESET, birleÅŸtirilmiÅŸ siber güvenlik platformu olan ESET PROTECT’te önemli bir geliÅŸtirmenin kullanıma sunulduÄŸunu duyurdu. GeliÅŸtirmeler, dünya çapında iÅŸletmelerin karşılaÅŸtığı ve ileride karşılaÅŸabileceÄŸi dijital güvenlik sorunlarına yönelik olarak tasarlandı. 

 

ESET bütünleÅŸik güvenlik açığı ve yama yönetimini ESET PROTECT Platformuna eklemek için BT, OT ve ICS kritik altyapı siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri olan OPSWAT ile ortaklık yaptı. Mevcut ESET PROTECT platformuna ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi eklendi. Platform, sürekli deÄŸiÅŸen tehdit ortamına ayak uydurmakta ve sistemlerinin doÄŸru ÅŸekilde yamalanmasını saÄŸlamakta güçlük çeken küçük ve orta ölçekli iÅŸletmeleri (KOBÄ°) daha iyi koruyabilmek için yepyeni bir katman olan ESET PROTECT Elite ile tamamlandı. 

 

KuruluÅŸlar temel olarak ESET PROTECT Bulut konsol yönetimiyle çalışırken, güvenlik tehditlerini kolayca deÄŸerlendirebilir ve tüm aÄŸdaki yamaları yöneterek en son sıfır gün güvenlik açıklarının zamanında tespit edilmesini ve düzeltilmesini saÄŸlayabilir. Otomatik tarama ve çok çeÅŸitli filtreleme seçenekleri, kuruluÅŸlar için çok önemli olan güvenlik sorunlarını hızlıca belirlemelerine ve bunlara odaklanmalarına imkan tanır. Otomatik ve manuel yamalama seçenekleri sayesinde, iÅŸletmeler uç noktalarının en son güvenlik yamalarıyla zamanında güncellendiÄŸinden emin olabilir.

 

ESET KOBÄ° ve MSP Birimi BaÅŸkan Yardımcısı Michal Jankech ÅŸunları söyledi; KOBÄ°’ler kullanımı kolay olan ve kendilerini güvende tutacak bir çözüm istiyor. ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetiminin kiÅŸiselleÅŸtirilebilir yama uygulamaları, tüm büyüklüklerdeki iÅŸletmelerin uç noktalarının etkin ve hızlı yamalanmasını saÄŸlayacak ÅŸekilde onlara esneklik ve kontrol imkanı tanıyor. Böylece iÅŸletmeler, saldırı riskini en aza indirgeyebilir, giderek daha sıkı hale gelen siber güvenlik sigortası veya düzenleyici gerekliliklere uyum saÄŸlayabilir ve çeÅŸitli ISO sertifikaları için gereken standartları karşılayabilirler.” 

19

 

20

ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi, Adobe Acrobat, Mozilla Firefox ve Zoom Client gibi binlerce popüler uygulamayı 35.000'den fazla yaygın güvenlik açığı ve açığa çıkma (CVE) için tarar. Bu otomatik tarama iÅŸlemleri, tamamen kiÅŸiselleÅŸtirilebilir güvenlik açığını hariç tutma ayarları kullanılarak planlanabilir. Güvenlik açıkları, açığa çıkma skoruna, önem derecesine ve zaman içindeki skoruna göre filtrelenebilir ve önceliklendirilebilir. ESET PROTECT Platformu’nun bulut tabanlı konsolu sayesinde iÅŸletmeler, en hassas yazılım ve etkilenen hizmetler hakkında rapor oluÅŸturabilir. Çok dilli destek sunar ve BT altyapısı üzerinde çok fazla alan kaplamaz.

21

 

ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi, yama adı, uygulamanın sürümü, CVE, yama önem derecesi/önemi ve etkilenen uygulamalarla birlikte sürekli geliÅŸen bir yama envanteri saÄŸlar. Ä°ÅŸletmeler anında güncellemeleri baÅŸlatabilir ve özelleÅŸtirilebilir seçenekler aracılığıyla veya bir yama tanımlandığında manüel olarak yama uygulamaya baÅŸlayabilir. Ä°ÅŸ akışında kesintiyi önlemek için riskli varlıklara öncelik vererek ve diÄŸerlerini yoÄŸun iÅŸ temposu olmayan saatlerde planlayarak yama iÅŸlemini daha da basit hale getirebilirler. Ä°ÅŸletmeler, tüm aÄŸlarında tam görünürlük saÄŸlarken yine de belli bir alana odaklanarak Güvenlik Açığı ve Yama Yönetiminin çoklu kiralama özelliÄŸinden faydalanabilir. 

         

ESET’in birleÅŸtirilmiÅŸ siber güvenlik platfomu ESET PROTECT, merkezileÅŸtirilmiÅŸ görünürlük, yönetim ve istatistikler sunan tek bölmeli bir bulut konsoludur. Sektör lideri olan ESET PROTECT Platformu ile iÅŸletme, ayrıca yönetilen güvenlik ve profesyonel hizmetleri ile tehdit istihbaratı sayesinde dengeli bir ihlal önleme, tespit ve yanıt becerisine sahip olur. Basit, modüler, adapte edilebilir ve sürekli kendini yenileyen bir yapısı vardır. ESET PROTECT Elite’in piyasaya sürülmesiyle, tüm büyüklükteki iÅŸletmeler için beÅŸ adet ESET PROTECT Platform abonelik seçeneÄŸi bulunuyor:

 

  • ESET PROTECT Entry – uç nokta koruması, sunucu güvenliÄŸi ve ESET PROTECT Bulut konsolunu içeren rekabetçi fiyatlara sahip baÅŸlangıç seviyesi bir çözümdür. 
  • ESET PROTECT Advanced – geliÅŸmiÅŸ tehdit savunma teknolojisi ve tam disk ÅŸifreleme ile birinci sınıf uç nokta koruması saÄŸlar. 
  • ESET PROTECT Complete – siber riskleri en aza indirmek için yeni ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi özelliÄŸini, bulut uygulama korumasını ve posta güvenliÄŸini içerir. 
  • Yeni ESET PROTECT Elite – artırılmış görünürlük ve azaltılmış siber riskler, ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi, ESET'in yerel geniÅŸletilmiÅŸ algılama ve yanıt (XDR) yeteneÄŸi ve ayrıca güçlü çok faktörlü kimlik doÄŸrulama saÄŸlar. 
  • ESET PROTECT MDR – eksiksiz siber risk yönetimi, güçlü tehdit avı ve arama sırasında birinci sınıf ESET uzmanlığı saÄŸlayan kurumsal düzeyde bir çözümdür. ESET PROTECT MDR, tüm ESET PROTECT Elite özellikleriyle ESET’in yönetilen güvenlik ve profesyonel hizmetlerini bir araya getirir. 

 

Jankech açıklamalarına  ÅŸöyle devam etti; “Siber saldırıların sık sık deÄŸiÅŸmesi ve sektörün sürekli daha karmaşık hale gelmesiyle, iÅŸletmelere sunduÄŸumuz çözümler de onların deÄŸiÅŸen ihtiyaçlarını karşılayacak ve dönüÅŸen bir tehdit ortamına uyum saÄŸlayacak ÅŸekilde deÄŸiÅŸim gösteriyor. Tüm büyüklükteki iÅŸletmeler, kötü adamların bir adım önünde olmak için güvenlik açıklarını hızlıca tespit etmek ve bunlara yama uygulamak konusunda her geçen gün daha da zorlanıyor. ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi ürünümüzün piyasaya çıkmasıyla birlikte, iÅŸletmeler için hem iÅŸ aksamalarının hem de maliyetlerin minimumda tutulmasına yardımcı olarak hızlı bir ÅŸekilde düzeltmeye giden bir yol saÄŸlayacağız.” 

 

OPSWAT Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme BaÅŸkan Yardımcısı Chad Loeven ortaklıkları hakkında ÅŸunları söyledi: “ESET ile gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz uzun vadeli ortaklığımızın bu yeni adımında çok heyecanlıyız. ESET, KOBÄ° pazarında en iyi güvenlik uygulamalarını saÄŸlama konusunda tutarlı bir liderlik sergiledi. Uç nokta teknolojimiz, kurumsal iÅŸ ortaklarımız aracılığıyla dünya çapında 150 milyondan fazla uç noktanın korunmasına yardımcı oluyor.  KOBÄ° pazarında teknolojimizi geliÅŸtirebilmek için ESET mükemmel bir ortak.”  

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler