Åžirketler

Kaspersky APT korumasındaki mutlak verimliliğini kanıtladı

Küresel Uç Nokta Tespit ve Müdahale Pazarı büyümeye devam ediyor ve 2028 yılına kadar 7,1 milyar dolarlık küresel bir büyüklüÄŸe ulaÅŸması bekleniyor. Tehditlerin sayısı arttıkça ve saldırılar daha sofistike hale geldikçe, ÅŸirketlerin iÅŸ ortamlarını tüm cihazlarda korumak için güvenilir tespit ve müdahale çözümlerine sahip olmaları önem taşıyor. 

Bağımsız güvenlik test kuruluÅŸu SE Labs, dört farklı geliÅŸmiÅŸ kalıcı tehdide (APT) – Turla, Ke3chang, Kimsuky ve ThreatGroup3390 – dayanan on altı tam zincir saldırıyı, tespit yeteneklerini deÄŸerlendirmek için pazar lideri altı EDR ürününe karşı gerçekleÅŸtirdi. Bu saldırılar, altı öncü EDR ürününe gerçek saldırgan davranışlarına dayalı olarak uygulandı. Her ürün, sızma ve izin yükseltme aÅŸamalarından kurumsal aÄŸ içinde yayılma ve veri dışa çıkarmaya kadar farklı aÅŸamalarda incelendi.

Kaspersky EDR Expert, tüm aÅŸamalardaki on altı saldırının her birini tespit etmeyi baÅŸardı ve yüzde 100 'Toplam DoÄŸruluk Puanı' alarak mümkün olan maksimum bin 188 puanı elde etti. Bu puan, ürünün 'Tespit DoÄŸruluÄŸu' ve 'MeÅŸru DoÄŸruluk' derecelendirmelerinden geldi, yalnızca saldırıların her aÅŸamasını tespit etmekle kalmadı, aynı zamanda herhangi bir yanlış pozitif üretmekten de kaçındı. Kaspersky çözümü mümkün olan en yüksek 'AAA' derecesi ile ödüllendirildi. 

Kaspersky Tehdit AraÅŸtırmaları BaÅŸkanı Alexander Liskin; "Bağımsız testler, çözümlerimizin kalitesini kontrol etmemizi ve ÅŸirketin geliÅŸen tehdit ortamına ayak uydurmadaki baÅŸarısını onaylamamızı saÄŸlıyor. SE Labs tarafından Kaspersky EDR Expert'in üstün yeteneklerinin takdir edilmesinden heyecan duyuyoruz. Bu, doÄŸru yönde ilerlediÄŸimizi kanıtlıyor." ifadesine yer verdi.

SE Labs Kurucusu ve CEO'su Simon Edwards; "Kaspersky, SE Labs'ın geliÅŸmiÅŸ güvenlik testlerinde en başından beri istikrarlı bir ÅŸekilde iyi performans gösterdi. Testlerimiz, ürünleri dünyanın dört bir yanındaki iÅŸletmelerin ve bireylerin karşılaÅŸtığı standart ve geliÅŸmiÅŸ tehditlere maruz bırakıyor. Bu son derece zorlu bir süreç ve Kaspersky'nin kanıtlanmış bir baÅŸarı geçmiÅŸine sahip olması son derece takdire ÅŸayan." açıklamasında bulundu.

 

 

19

Hibya Haber Ajansı

20

21

Ä°lgili Makaleler