Åžirketler

Kaspersky EDR Expert ve KATA artık kurumsal müşteriler için yönetim esnekliği sağlıyor

En yeni Kaspersky IT Security Economics raporuna göre, ÅŸirketlerin yaklaşık yüzde 46'sı iÅŸ süreçlerinin ve altyapının karmaşıklığı nedeniyle dışarıdan uzmanlara iÅŸ yaptırıyor. Åžirket içi personel, tehdit ortamı hızla deÄŸiÅŸtiÄŸi için veya karmaşık BT güvenlik çözümlerini etkili bir ÅŸekilde kullanamadıklarından dolayı her zaman gerekli bilgiye sahip olmayabiliyor. Bu durumu göz önünde bulunduran Kaspersky, çözümlerini geliÅŸen iÅŸ ve güvenlik ihtiyaçlarına uyarlamak ve müÅŸterilerin iÅŸ süreçlerini kolaylaÅŸtırmak için düzenli olarak güncelliyor.

Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (KATA) ve Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert (KEDR Expert), Windows iÅŸletim sistemi ayarlarının müÅŸterinin altyapısında daha esnek ve uyarlanabilir ÅŸekilde sandbox'ta yapılandırılmasına izin verecek biçimde güncellendi. Bu, BT güvenlik uzmanlarının kötü amaçlı baÄŸlantıları ve dosyaları daha iyi ayırt etmesine yardımcı oluyor ve kapsamlı iÅŸletim sistemine sahip sanal makineleri ÅŸirketlerin gerçek iÅŸ koÅŸullarına göre daha özelleÅŸtirilebilir hale getiriyor. Bu yeni güncellemelerle müÅŸteriler bilgisayar ve kullanıcı hesap adlarını ayarlayabilecekler, sistem dilini ayarlayabilecekler ve uygulamaları yükleyebilecekler.

Kaspersky Anti Targeted Attack Platform ve Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert'in uyumluluÄŸunu artırmak için, EDR aracısı Kaspersky Endpoint Security for Linux ve Kaspersky Endpoint Security for Windows'a entegre edildi. Bu ajandan toplanan telemetri verileri, API aracılığıyla üçüncü parti sistemlere gönderilebiliyor ve böylece mevcut SIEM, SOAR veya XDR sistemleri için daha fazla verimlilik saÄŸlıyor.

Kaspersky Kurumsal Ä°ÅŸ Uzmanlığı Merkezi BaÅŸkan Yardımcısı Veniamin Levtsov, “MüÅŸterilerimiz karmaşık altyapılara ve esnek ayarlara sahip siber güvenlik çözümlerine ihtiyaç duyuyorlar. Onların ihtiyaçlarını karşılamak için ürünlerimizi sürekli geliÅŸtiriyor, özelleÅŸtiriyor ve yönetimlerini kolaylaÅŸtırıyoruz. Bu sayede iÅŸletmelerin siber dayanıklılığının artmasına katkıda bulunuyoruz" dedi.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

Ä°lgili Makaleler