Siyaset

Kocaeli’den Seçilen Milletvekillerimiz

Seçimlerin sonucunda Kocaelililer bugün vekillerini seçti. İşte kesin olmayan sonuçlara göre Kocaeli'nin Milletvekilleri

Meclise giden vekillerimiz

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri için seçmenler sandık başına gitti. Seçimlerin sonucunda Kocaelililer bugün vekillerini seçti. İşte kesin olmayan sonuçlara göre Kocaeli’nin Milletvekilleri

Tüm ülkenin dört gözle beklediği, siyaset bilimcilerin ‘tarihi seçim’ olarak adlandırdığı 14 Mayıs seçimleri gerçekleşti. Yüksek katılımın yaşandığı 2023 Genel Seçimleri’nde resmi olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti 7, CHP 4, MHP 1, İYİ Parti 1 ve Yeniden Refah Partisi 1 vekil kazandı.

İŞTE KOCAELİ’NİN 28. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ

1-SADETTİN HÜLAGÜ ( AK PARTİ)

1959 Erzurum’da doğdu. 1975’te Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1984-1988’da GATA Ankara İç Hastalıkları A.B. Dalı’nda İç Hastalıkları uzmanlığı eğitimi aldı ve mezun oldu. 2011’de Almanya Tubingen Üniversitesi’nde ve Amerika’da Chicago DDW’da hayvan modelleri üzerine ESD kursuna katılıp uzmanlık sertifikası aldı. Kocaeli Üniversitesi Rektörü oldu. 2022 tarihinde görev sırası dolduktan sonra tekrardan rektörlüğe aday olmayan Hülagü, evli ve 2 çocuk babası.

2.RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU (AK PARTİ)

1965 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. AK PARTİ Kocaeli İl Kadın Kollarında, AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK ve MYK Üyesi olarak görev aldı. Uzun yıllar ebru sanatı eğiticisi olarak çalıştı. İyi derecede İngilizce bilen Radiye Sezer Katırcıoğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

3-VEYSEL TİPİOĞLU (AK PARTİ)

1966 Kars’ta doğumlu. 1989 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. 1989 yılında Bolu’da göreve başladı. 2009 yılında İl Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. 2013 yılında 1. sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. 2019 yılından bu yana Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü görevi yapmıştır. Marmara Üniversitesi’nde ‘Türk Tarihi’ üzerine doktora çalışması devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Tipioğlu orta seviyede İngilizce bilmektedir.

4-MEHMET AKİF YILMAZ (AK PARTİ)

1975 Ankara’da doğumlu. Sakarya Üniversitesinde lisans eğitimini tamamladı. İzmit M. Ali Paşa Milli Gençlik Vakfı Başkanlığı, Kocaeli MGV İl Yönetim Kurulu üyeliği, Sakarya MGV Üniversite Birim Sorumluluğu, Sakarya İlahiyat Fakültesi Öğrenci Derneği Başkanlığı görevlerini üstlendi. Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünde çalıştı. Çeşitli okullarda Din Kültürü öğretmenliği yaptı. Almanca ve Arapça bilen Mehmet Akif Yılmaz evli ve 2 çocuk babasıdır.

5-CEMİL YAMAN (AK PARTİ)

1970 yılında Ağrı’da doğdu. Siyasi kariyerine ilk kez Fazilet Partisi Dilovası Belde Teşkilatı Siyasi İşler Başkanı olarak başlayan Cemil Yaman, Fazilet Partisi’nin 22 Haziran 2001 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine, AK Parti Dilovası Belde Teşkilatlanma ve partinin Kurucu Siyasi İşler Başkanlığı görevini üstlendi. 2009 yılında Dilovası Belediye başkanı olarak seçilen Yaman, evli ve 4 çocuk babasıdır.

19

6-SAMİ ÇAKIR (AK PARTİ)

1958 yılında Trabzon’da doğdu. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1985 yılından itibaren çeşitli bankalarda üst düzey yönetici görevlerinde bulundu. MÜSİAD İzmit Şubesi, Ensar Vakfı İzmit Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. İlim Yayma Cemiyetinin ve Ensar Vakfının Kocaeli Şubesinde istişare kurulu üyesidir. Osmanlıca bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

20

7-YASEMİN ÖZDEMİR (AK PARTİ)

1977 yılında Manisa’da doğdu. Yüksek Peyzaj Mimarıdır. AK Parti Gebze İlçe yönetiminde görev aldı. 2009 yılında bir dönem AK Parti Gebze İlçe yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2019 yılında Gebze Belediye meclis üyeliği yaptı. 2020-2023 yılları arası Kocaeli Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Evli ve bir çocuk annesidir. 14 Mayıs 2023’de yapılacak seçimlerde aday adayı oldu. Partisinin 7. sıra milletvekili adayı oldu.

21

8- MUHİP KANKO (CHP)

1965 yılında Tunceli Hozat’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamladı. 2015 yılındaki genel seçimde CHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. 24 Haziran 2018 yılındaki genel seçiminde ikinci kez CHP’den Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. 4’ncü sıradan aday gösterildi ancak seçilemedi. Prof. Dr. Muhip Kanko, evli ve 2 çocuk babasıdır.

9-HARUN ÖZGÜR YILDIZLI (CHP)

1977’de Kocaeli’de doğdu. Ankara’da Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü bitirdi. Harun Yıldızlı üniversite yıllarında Sosyal Demokrat Hareketi (SDH) ile siyasete atıldı. 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Yönetimine giren Yıldızlı, vekil olabilmek için il başkanlığı görevinden istifa etti. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

10-HASAN BİTMEZ (SAADET PARTİSİ)

1969 yılında Giresun’da doğdu. Gebze İmam-Hatip Lisesini bitirdi. Yüksek öğrenimini El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde okudu. Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatında başlayan siyasi çalışmalarına Fazilet Partisi ve Saadet Partisinde devam etti. Saadet Partisi’nde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Evli ve bir çocuk babasıdır.

11-NAİL ÇİLLER (CHP)

1959 yılında Muş Malazgirt’te doğdu. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü mezunudur. Matematik öğretmeni ve iş insanıdır. Gebze Ticaret Odası Başkanlığı, Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyeliği, Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Evli ve iki çocuk babasıdır. Çiler seçimlerde dördüncü sıradan milletvekili adayı.

12-SAFFET SANCAKLI (MHP)

27 Şubat 1966 yılında eski Yugoslavya’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu. Futbolculuk kariyerinde Kültürspor, Vefa, Beşiktaş, Eskişehirspor, Konyaspor, Sarıyer, Kocaelispor, Galatasaray, Kocaelispor, Fenerbahçe, Konyaspor’da forvet mevkiinde oynadı. Sancaklı, 2015 ve 2019 genel seçimlerinde milletvekili olarak seçildi.

13-LÜTFÜ TÜRKKAN (İYİ PARTİ)

1959’da İstanbul’da doğdu. Sanayici. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu, YTÜMatematik Bölümü ve Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümünü bitirdi. Türkkan Gıda Maddeleri Yönetim Kurulu Başkanıdır. İyi düzeyde İngilizce ve Rusça, orta düzeyde Makedonca ve Bulgarca bilen Türkkan, evli ve 4 çocuk babasıdır.

14-  MEHMET AŞILA(YENİDEN REFAH PARTİSİ)

1961 Çorum doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Uzun yıllar toprak sanayi sektöründe bulundu. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin çeşitli kademelerinde görevlerde bulundu. Fazilet Partisi’nde Belediye Meclisi üyeliği, Saadet Partisi’nde uzun yıllar il başkanlığı görevlerinde bulundu. Milletvekili ve Belediye Başkanı adayı oldu. Erbakan Vakfı kurucu İl Başkanlığı yaptı. Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu ve MKYK üyesi. Evli ve 4 çocuk babası.

İlgili Makaleler