Yazılım

Mplus Türkiye, dünyaya teknoloji ihraç etme hedefiyle yatırımlarına devam ediyor

MüÅŸteri iliÅŸkileri sektörü, geliÅŸen teknoloji ve iletiÅŸim ağının hızla büyümesiyle beraber firmaların en çok ihtiyaç duydukları sektörlerin başında gelmeye baÅŸladı. SaÄŸladığı çaÄŸrı cevaplama hizmeti ile uzun süre hizmet sektörünün bir alanı olan müÅŸteri deneyimi uzmanlığı bugün, sunduÄŸu entegre çözümlerle teknolojiyi de kucaklayan 360 derece bir yapıya dönüÅŸtü.

Sektörde dünyanın önemli merkezlerinden biri olan Türkiye’nin, bu alandaki teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarında da son derece olumlu adımlar attığını belirten Mplus Türkiye Bilgi Teknolojileri ve Operasyon Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erçin Öztuncel, “MüÅŸteri deneyimini mükemmele taşımanın yolu sadece hizmet alanına deÄŸil ürün ve teknoloji alanına da yatırım yapmaktan geçiyor. Sektörümüz bu konuda öngörülü ve emin adımlarla ilerlerken biz de Mplus Türkiye olarak; müÅŸteri deneyimi kalitesi ve verimliliÄŸinde fark yaratan son teknoloji ürünlerimizi, 60 ülkede 300’den fazla kuruma etkin çözümler saÄŸlayan Mplus Group bünyesindeki diÄŸer ülkelere ihraç etmeyi hedefliyoruz. Amacımız ülkemizi, entegre müÅŸteri deneyimi alanında önemli bir teknoloji üssü haline getirmek” dedi.

Türkiye’nin en büyük dış kaynak saÄŸlayıcı (BPO) ÅŸirketlerinin başında gelen Mplus Türkiye ÅŸu anda; alanında uzman ekibi ile yazılım, sistem ve santral alanlarında teknoloji geliÅŸtirirken, yapay zekayı Ar-Ge çalışmalarının merkezine oturtarak teknoloji ihracatına üst düzey bir boyut getiriyor.

“Grubumuzun müÅŸteri deneyimi alanında sunduÄŸu en yeni teknolojiler Türkiye imzası taşıyor”

Bilimsel nitelikli Ar-Ge faaliyetleri kapsamında yazılım, sistem ve santral alanlarında geliÅŸtirilen teknolojileri 2 yıl içinde bir çatı model altında buluÅŸturarak teknoloji ihracatını zirveye çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Erçin Öztuncel; “Bir parçası olduÄŸumuz Mplus Group’un müÅŸteri deneyimi ve iletiÅŸim merkezi alanında sunduÄŸu en yeni teknolojilerde Türkiye’nin imzası bulunuyor. Dünyada müÅŸteri deneyimini ileri seviyeye ulaÅŸtırmak için çalışmalarımızı soluksuz sürdürüyoruz. Yapay zekayı merkeze alarak geliÅŸtirdiÄŸimiz ürünlerimizde çaÄŸrı verimliliÄŸini artırma, çaÄŸrı süresini kısaltma, etkili izleme yöntemleriyle müÅŸteri temsilcisinin baÅŸarı seviyesini ölçerek geri bildirim olanağı saÄŸlama, müÅŸterinin etkileÅŸimini ve memnuniyetini analiz etme gibi fonksiyonlara odaklanıyoruz” açıklamasında bulundu. 

“Smart Agent ile ilk çaÄŸrıda çözüm saÄŸlama oranında yüzde 60 geliÅŸim saÄŸladık”

19

Mplus Türkiye olarak sundukları teknoloji ürünlerinin detaylarını aktaran Öztuncel, ilk olarak Smart Agent ürününden söz ederek; “Ä°ÅŸin doÄŸasının çaÄŸrıları en kısa sürede, en iyi ÅŸekilde cevaplayarak süreci yönetmekte saklı olduÄŸunu bilerek Smart Agent ürünümüzü ortaya çıkardık. MüÅŸteri temsilcisinin çaÄŸrı sürelerini optimum çaÄŸrı süreleriyle karşılaÅŸtırarak analiz eden, iyileÅŸtirmeye ihtiyaç duyulan alanların tespiti için veri saÄŸlayan Smart Agent yazılımımız geliÅŸime alan açıyor. Bu ürün sayesinde müÅŸteri talepleri karşılama performansında en önemli kriter olan ilk çaÄŸrıda çözüm saÄŸlama oranında yüzde 60 geliÅŸim saÄŸladık” açıklamasında bulundu.   

20

Tamamen Mplus Türkiye imzasını taşıyan yapay zeka ile güçlendirilmiÅŸ robotik süreç otomasyon ürünümüz,Totti ile kendi dijital asistanını oluÅŸturduklarını belirten Öztuncel sözlerine ÅŸunları ekledi:

21

“Ä°nsanı taklit eden bir bilgisayar programı gibi çalışan bu ürünümüz kimlik bilgisi ve form doldurmak, ekleri açmak, hesaplama yapmak, dosyaları taşımak, web sitesine yüklemek gibi sürekli yapılan iÅŸ kalemlerini kolayca gerçekleÅŸtiriyor. Turizmden perakendeye, e-ticaretten emlak sektörüne kadar, pek çok kategoride hizmet vermekte olan ÅŸirketler için adeta biçilmiÅŸ kaftan olan bu ürünümüz yüzde 85 verimlilik artışı saÄŸlıyor.”

“Çok kanallı iletiÅŸim teknolojisiyle sektörde çığır açtık”

Öztuncel, Türkiye’de ÅŸu anda Mplus çalışanları dışında 5 bin kiÅŸinin kullandığı Allspace ürününü de tanıtarak, “Ä°letiÅŸim taleplerinin tüm kanallardan aynı anda cevaplanmasını saÄŸlayan çok kanallı ürünümüz Allspace ile sektörde çığır açtık. Ä°letiÅŸimin tüm kanallardan aktif ve eÅŸ zamanlı yönetilmesini saÄŸlayan Allspace, barındırdığı yapay zeka destekli algoritmalarla yüzde 25 daha verimli hizmet saÄŸlıyor. Türkiye’de rakibi olmayan bu çözümümüz ilk çaÄŸrıda çözüm saÄŸlamada yüzde 40 fark yaratıyor. Ülkemizde kargoculuk sektörünün yüzde 80’i Allspace kullanıyor. Önümüzdeki 3 yılda Avrupa’da Allspace’in kullanımını yaygınlaÅŸtırmayı, MüÅŸteri temsilcilerimiz dışında 15 bin kiÅŸiye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

“Evden çalışan müÅŸteri temsilcilerimizin çalışma performanslarını yapay zeka ile izleyebiliyoruz”

MPlus Türkiye, çaÄŸrı merkezi operasyonları sırasında daha yüksek verim alabilmek için, özellikle de müÅŸteri tarafından talep edilen durumlarda BDDK zorunlulukları ve yasal haklar ile regülasyon çerçevesince müÅŸteri temsilcilerine yönelik takip sistemleri geliÅŸtirme süreçlerine de devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında özellikle evden çalışan müÅŸteri temsilcilerinin çaÄŸrı sırasında bilgisayar başında olup olmadığı, çaÄŸrıyı karşılayan müÅŸteri temsilcisinin kendi çalışanı olup olmadığı, kameraya ne kadar baktığı, mimiklerinden nasıl bir duygu durumuna sahip olduÄŸu gibi çıktılara ulaşılabildiÄŸini aktaran Öztuncel, burada geliÅŸtirecekleri ürünlerin maÄŸazacılık sektörü, eÄŸitim sektörü gibi çaÄŸrı merkezi dışındaki sektörler için de kullanılabileceÄŸinin altını çizdi.

“Üniversite- sanayi iÅŸ birliÄŸiyle bilimsel çalışmalara imza atıyoruz”

Teknoloji geliÅŸtiren bir ÅŸirket olarak üniversite – sanayi iÅŸ birliÄŸiyle bilimsel çalışmalara imza attıklarını kaydeden Erçin Öztuncel, “ÇaÄŸrı merkezi çalışanlarının müÅŸteri iletiÅŸimindeki verimliliÄŸi denetleyerek, artırmak için sektörde olmayan yenilikçi özellikler geliÅŸtirmek adına çeÅŸitli kurum ve kuruluÅŸlarla iÅŸ birlikleri yapıyoruz. Bugün 4 farklı üniversiteyle Ar-Ge ve proje danışmanlıkları çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarda da çalışanların performansını 360 derece takip ederek verimliliÄŸi ideal seviyelere ulaÅŸtırmayı hedefliyoruz” diyerek teknoloji alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerinin mesajını verdi.  

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler