Sigorta

Neova Katılım Sigorta, 2023’ün ilk çeyreğinde sektör ortalamasının üzerinde büyüdü

Yenilikçi ve müÅŸteriyi odaÄŸa alan ürün ve hizmetler geliÅŸtirmeye devam eden Neova Katılım Sigorta, 2023 yılının ilk çeyreÄŸine dair finansal sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Neova Katılım Sigorta’nın aktif büyüklüÄŸü geçen senenin ilk çeyreÄŸine göre yüzde 101 artarak 9 milyar TL seviyesine yükselirken, karlılığı da 400 milyon TL’ye ulaÅŸtı. Sektördeki baÅŸarısını sürdürülebilir hale getirmek için bu dönem sermaye artışına da giden Neova Katılım Sigorta, ödenmiÅŸ sermayesini 900 milyon TL’ye yükseltti. Åžirketin, finansal yatırımları yüzde 89’luk bir artışla 5,3 milyar TL seviyesine ulaşırken, sektördeki büyüme ivmesini ilk çeyrekte de devam ettirdi.

Kasko branşındaki pazar payını yüzde 2,4’ten 3,4’e yükseltti

2023 yılının ilk çeyreÄŸine iliÅŸkin görüÅŸlerini açıklayan Neova Katılım Sigorta Genel Müdürü Neslihan NeciboÄŸlu, “Ä°lk çeyrekte hedeflerimizi gerçekleÅŸtirirken sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi baÅŸardık. Hayat dışı sigorta sektörü 2023’ün ilk çeyreÄŸinde yüzde 147 oranında büyürken, Neova Sigorta olarak yüzde 157 büyüyerek toplam prim üretimimizi 2,4 milyar TL’ye yükselttik. Prim üretimimizdeki en büyük pay yüzde 69 ile acentelerimize ait. Acentelerimiz bizim için çok önemli ve büyüme stratejimizin merkezinde yer alıyorlar. 2023 yılı ilk çeyrek itibari ile kasko branşındaki büyümemiz geçen senenin ilk çeyrek verilerine göre yüzde 288 artarken, kasko prim üretimimiz ise 563,7 milyon TL oldu. Ä°lk çeyrekte kasko branşı baz alındığında ilk 10’da yer alan ÅŸirketler içerisinde en çok büyüyen sigorta ÅŸirketi olduk. Üretimdeki bu artışla kasko branşındaki pazar payımızı 2,4’ten 3,4’e yükseltmeyi baÅŸardık. Deprem sonrası konut sigortalarında ciddi bir yükselme görülmüÅŸ olsa da bu artışın düÅŸüÅŸe geçtiÄŸini söylemek mümkün. Ancak yine de Neova Sigorta olarak konut sigortasında yüzde 157’lik bir artış ile 323 milyon TL’lik üretim gerçekleÅŸtirdik. Bu dönemde ulaÅŸtığımız baÅŸarıların önümüzdeki dönemlerde katlanarak artacağına inanıyoruz.” dedi.

Satış kanallarındaki üretim ve konut sigortası payı da büyümeye devam ediyor

Neova Katılım Sigorta’nın en güçlü kanallarından olan acente ağındaki üretim de artıyor. Acentelerdeki prim üretimi bir önceki yıla göre yüzde 161 oranında artarak 1,6 milyar TL’ye ulaÅŸtı. Bu dönemde broker kanalını da geliÅŸtirmeyi baÅŸaran Neova Sigorta, farklı segmentteki müÅŸterilere hizmet vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca bankasürans kanalı aracılığı ile elde ettiÄŸi üretimi de 486 milyon TL’ye ulaÅŸtırdı.

Güçlü sermayedar desteÄŸiyle sermaye artışı gerçekleÅŸtirildi

19

Kuveyt Türk’ten aldığı güçle sektördeki öncü konumunu koruyan Neova Sigorta, sürdürülebilir büyüme hedefleri çerçevesinde sermaye artışına gitti. 2021 yılında 500 milyon TL’ye çıkartılan ödenmiÅŸ sermaye, 2023 Mart ayında gerçekleÅŸen olaÄŸan genel kurulda 400 milyon TL daha artırılarak 900 milyon TL’ye ulaÅŸtı.

20

Hibya Haber Ajansı

21

Ä°lgili Makaleler