Oyun

NVIDIA Studio’da RTX GPU’larla sınırlar ortadan kalkıyor

NVIDIA Studio’da 40 serisinin GPU’ların en yeni üyesi yeteneklerini ortaya koyuyor: GeForce RTX 4070. İçerik oluşturucular artık inanılmaz NVIDIA Studio teknolojileriyle desteklenen GeForce RTX 4070'i satın alarak yüksek performanslı bir iş süreci deneyimleyebiliyor. 

GeForce RTX GPU'ları, NVIDIA Studio'ya konuk olan yetenekli NVIDIA sanatçılarının deneyimleriyle de ortaya koyduğu gibi içerik oluşturuculara büyük faydalar sağlıyor. 

GeForce RTX 40 Serisi GPU'ları, asteroitler ve galaksiler arası devasa eserler yaratmaya odaklanan NVIDIA’nın önde gelen sanatçısı Rogelio Olguin gibi tüm sanatçılara her tür iş sürecinde destek vermeye devam ediyor. Ekip, karmaşık ve fiziksel olarak doğru simülasyonları bir araya getirmek için Omniverse USD Composer'da çalıştı ve üç boyutlu sahneler üzerinde gerçek zamanlı çalışmalar yürüttü.

NVIDIA Omniverse ile yaratıcı süreçler daha kolay

Deneyimleriyle NVIDIA Studio’yu renklendiren yetenekli sanatçılar arasında bu ay Gianluca Squillace ve Pasquale Scionti de vardı. Yetenekli sanatçılar, RTX GPU'ları tarafından desteklenen ve NVIDIA Omniverse bünyesinde iş birliği içinde inşa edilen Cold Inside Diorama projelerinden görüntüleri sergilemek adına NVIDIA Studio'ya adım attı. Squillace ve Scionti, Omniverse ve Universal Scene Description (USD) dosya formatıyla oluşturulması daha da kolay hale getirilen bir Viking karakteri geliştirmek için güçlerini birleştirdi.

Squillace, yalnızca karakter renderları için dosyaları Marmoset Toolbag'e sorunsuz bir şekilde aktararak USD ile çalışmanın avantajını yaşadı. RTX GPU'su, iş sürecinin neredeyse her adımına güç verdiği için sanatçının işini oldukça kolaylaştırıyor.

19

Eserini yaratırken Scionti, Omniverise ve USD dosyalarını kullanarak karlarla kaplı bir ortamı kolayca oluşturabildi. Kombinasyon, Squillace ile dosyaları entegre etmesini ve düzenlemeleri gerçek zamanlı olarak görüntülemesini mümkün kılıyor. 

20

Projeyi tamamlamak için ikili daha sonra Squillace karakterini Scionti'nin Unreal Engine sahnesine yerleştiriyor ve geliştirdikleri Viking karakterini karlı ortama entegre etti. Bunların tümünü mümkün kılan NVIDIA Omniverse’te tüm süreç GeForce RTX GPU'ları tarafından hızlandırılıyor.

21

Broadcast’te her zaman daha fazlası var

NVIDIA Studio, her tür içerik üreticisini desteklemek için yapay zeka destekli teknolojiler sunmaya devam ediyor. NVIDIA Studio uygulama paketinin bir parçası olan NVIDIA Broadcast, içerik oluşturucuların, yayıncıların veya evden çalışanların odalarını, özel ekipmanlara ihtiyaç duymadan profesyonel bir çalışma ortama dönüştürüyor. 

Yaygın olarak izlenen ve 4.5 milyon abonesi bulunan kanal PiXimperfect'in sahibi Unmesh Dinda, NVIDIA Studio’ya konuk olan bir diğer sanatçı  Dinda, NVIDIA Broadcast'in sağladığı gürültü önleme ve yankı giderme yapay zeka özelliklerini nasıl kullandığını izleyicilerle paylaştı. Dinda, NVIDIA Broadcast'teki gürültü giderme özelliğini kullanarak, yüksek sesle dönen bir fan ve benzeri gibi en sinir bozucu seslerin bile nasıl yok olduğunu göstermek için bir video çekti. Ardından, video düzenleme yazılımı Adobe Premiere Pro’yu ve GPU hızlandırmalı NVIDIA kodlayıcısında RTX hızlanmasının gücünü kullanarak video dışa aktarımını 5 kata kadar hızlandırdı.

Yapay zeka destekli teknolojisini gözler önüne seren, Tek Tıkla TÜM Arka Plan Gürültüsünü Kaldır! adlı video Instagram ve tüm platformlarda 12 milyondan fazla izlenmeye ulaşarak viral oldu. Ancak en önemlisi, Dinda'nın her daim hedeflediği amaç olan yaratıcı kitlesinin yeni bir beceri seti öğrenmesine yardımcı oldu.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler