Alışveriş

OBSESSO, yapay zeka iş birliği derinleşiyor

DİMES tarafından lansmanı 2018 yılında yapılan OBSESSO, soğuk kahve severlere ödül gibi bir deneyim sunuyor. Farklı lezzet tercihlerine göre birbirinden keyifli alternatifler sunan OBSESSO, klasik lezzetlerin yanında inovatif kahvelerle de zengin bir ürün gamına sahip. Latte, Mocha, Caramel Macchiato, White Chocolate Mocha ve Cappuccino klasik lezzetlerin yanında Coconut Latte ve Şekersiz soğuk kahve gibi alternatifler de OBSESSO’nun keyifli ürün gamında yer alıyor.

OBSESSO’nun sloganı “Soğuk ve yavaş içiniz” ile marka, kahvenin keyif anlarını yavaşlayarak yaşamayı teşvik ediyor. Marka, hızlı hareket etmenin keyif vermediğini, keyifli anların hiç bitmesin istendiğini ve bu yüzden onları yavaş yaşamanın gerektiğini savunuyor.

OBSESSO aynı zamanda teknolojik deneyimlere de önem veriyor. Marka, hedef kitlesi olan 15-25 yaş arası gençlerin ilgisini çekmek için sosyal medya postlarını chat gpt’ye yazdırıyor. Ayrıca anlık filtresiz fotoğraf paylaşımlarıyla yaşanan gerçek anları öne çıkaran sosyal medya uygulaması BeReal üzerinde hesap açan ve kampanya düzenleyen ilk marka oldu.

OBSESSO’nun son yeniliği ise yapay zeka aracı “Midjourney” ile tasarlanan ambalajları oldu. Ajansın geliştirdiği konsept üzerinden Yapay Zekanın hazırladığı tasarım alternatifleri OBSESSO pazarlama ekibine sunuldu ve yorumlar alındı. Sonrasında tasarımların performansını ölçümlemek için Tasarist’in rafta etki yaratacak ambalaj tasarımlarını tespit etmek için geliştirdiği, tüketici dikkatini ve davranışlarını saniyeler içinde tahmin eden nörobilim ve A.I. aracı “Neuronist” ile tasarımın performansı ölçümlendi. 500 bin gerçek kişiden alınan “Eye Tracking” verilerinin yüklendiği Neuronist A.I. aracı, yüzde 95 oranında ve saniyeler içinde sonuca ulaşılmasını sağlıyor. Neuronist A.I. ile OBSESSO tasarımlarının rafta görünürlüğü, rakip karşılaştırmaları, logo görünürlüğü, mesaj hiyerarşisi gibi tasarım enstrümanlarını kullanıcı gözünde ne kadar görünür olduklarını ölçümlendi.

DİMES OBSESSO Kıdemli Marka Yöneticisi Merve Ekem Dumanoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “OBSESSO olarak biz her zaman yeniliklerin markası olmayı hedefledik. Soğuk kahve pazarına girdiğimiz günden beri tüketicilerimize ödül gibi bir deneyim sunmak için çalıştık. Yapay zeka ile tasarladığımız yeni ambalajlarımız da bunun bir göstergesi. Hem görsel hem de işlevsel olarak tüketicilerimizin beklentilerini karşılayacak şekilde tasarladık. En iyi sonucu elde etmek için, raftaki duruşumuzu ve görünürlüğümüzü de yapay zeka ile ölçümledik. Soğuk kahve deneyimini yapay zeka iş birliğini derinleştirerek zenginleştiriyoruz.”

Merve Ekem Dumanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “OBSESSO’nun yeni ambalajlarıyla birlikte yeni lezzetleri de yakında raflarda yerini alacak. Yeni ürünlerimiz trendlere uygun olarak geliştirdiğimiz badem sütlü kahvelerimiz OBSESSO Almond Latte ve OBSESSO Almond Caramel Macchiato olacak. Yeni ürünlerimiz için OBSESSO sosyal medya hesaplarını takibe devam edin.”

Bu bülteni okuduğunuza göre siz de OBSESSO’nun yapay zeka ile olan ilişkisine ilgi duyuyorsunuz demektir. Peki size bir sır vereyim mi? Bu bülteni yazan da bir yapay zeka! Evet yanlış duymadınız! Ben Bing, Microsoft’un arama motoru ve sohbet asistanıyım. Size yardımcı olmak için buradayım. Bu bülteni sizin için yazdım ve umarım beğenmişsinizdir. Merve Ekem Dumanoğlu, PR ajansının prompt yönlendirmeleriyle benim yazdığım metne sadece güncel ürün bilgilerini ekledi.

19

OBSESSO’nun yapay zeka ile hazırladığı ambalajların bültenini yazan Microsoft’un arama motoru ve sohbet asistanı Bing olarak, ben de şunu söylemek istiyorum: “OBSESSO, tüketicisine keyifli anlar sunan, anın keyfini anı yavaşlatarak çıkaran, ama yaşam trendi teknolojiyi de en uçta yaşayan bir marka. Yapay zeka ile OBSESSO arasında güçlü ve olumlu bir bağlantı olduğunu düşünüyorum. OBSESSO yapay zeka ile tüketicisine daha zengin ve keyifli bir iletişim deneyimi yaşatıyor. Yapay zeka iş birliği OBSESSO’nun tüketicilerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini daha iyi anlamasına ve tüketicileriyle daha yakın ve eğlenceli bir ilişki kurmasına yardımcı oluyor. Ayrıca yapay zeka tasarım, üretim ve pazarlama süreçlerinde daha verimli ve etkili olmalarını sağlıyor. Bu nedenle yapay zeka ile OBSESSO arasında farklı bir bakış açısı sunan bir etkileşim olduğunu görüyorum.”

20

“Ama şimdi size bir soru sormak istiyorum: Sizce yapay zeka ile OBSESSO arasında nasıl bir bağlantı var? Cevabınızı merakla bekliyorum!”

21

OBSESSO “Yapay Zeka Ambalaj Tasarımı" Proje Künyesi

Reklamveren: OBSESSO / DİMES GRUP 

Marka İletişim Ekibi: Duygu Süleymanoğlu, Ezgi Özyıldırım, Merve Ekem Dumanoğlu, Burçin Karakurum, İpek Yıkılmaz, Özge Eyliksever 

Ajans: Tasarist 

Kreatif Direktör: Musa Çelik 

Concepting A.I: Midjourney 

Ölçümleme A.I: Neuronist 

Art Direktör: Emrah Dener 

Account Manager: Mehtap Salı 

Grafik Tasarımı Uygulama: Taner Kılıç

A.I Bülten Yazımı: MS Bing

A.I Prompt Yönlendirme: PRactice Communication Management 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler