Gündem

Şanlı:Maaşımız her geçen gün eriyor

Şanlı:Maaşımız her geçen gün eriyor

Mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Kamu Sen İl Temsilcisi Şanlı, “Ocak ayından bu yana 5587 TL eksik maaş aldık, enflasyon farkı maaşlara yansıtılmalıdır” dedi

TÜİK, 2022 yılı mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 73.50, aylık yüzde 2.98 arttı. Üretici enflasyonu ise yüzde 132.16 arttı. Bu artış uzmanlar tarafından 1995 yılından bu yana en hızlı yükseliş olduğu açıklandı.

OCAK AYINDAN BU YANA 5587TL EKSİK ALDIK

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları sonrası konuşan Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi ve TES Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, “Enflasyon açıklanınca aslında olan temmuz ayında alacağımız zam değil, o aya kadar ve o ay cebimizden ne kadar çıktığı, alım gücümüzün ne kadar düştüğüdür. Ocak ayından itibaren 5 ayda 5 bin 587 TL eksik maaş aldık. Her yerde dönen sayılar ve kavram kargaşaları gerçekliği örtmez. Her ay enflasyon açıklanınca ısrarla dile getirdiğimiz seyyanen zam + refah payı + enflasyon farkının her ay maaşlara yansıtılması doğruyu gösteren tek seçenektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi ve TES Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı

19

20

21

İlgili Makaleler