Güncel

Tabağın dibi…

Sevgili okurlarım yemek yedikten sonra özellikle de sulu yemeklerden sonra tabağın dibinde kalan yemeğin suyunu ekmeğinizle sıyırır mısınız?

Tabağın dibi…

Sevgili okurlarım yemek yedikten sonra özellikle de sulu yemeklerden sonra tabağın dibinde kalan yemeğin suyunu ekmeğinizle sıyırır mısınız?

Ben pek severim, bir parça ekmekle tabağın dibinde kalan yemeğin suyunu iyice sıyırıp son lokma olarak yerim. Ama genellikle evimde, kendi mutfağımdaki masamda otururken yaparım bu işlemi. Dışarda lokantada yerken asla yapmam.

Millet olarak bir alışkanlığımızdır bu, itiraf etmese de birçok kişi yapar bunu.

Peki hiç gittiğiniz bir restoranda sipariş ettiğiniz yemeği beğenmediniğiz oldu mu?

Birçoğunuzun olmuştur tabii.

Benim de beğenmediğim yemek oldu doğal olarak.

19

Çatalımla ilk lokmayı ağzıma aldıktan sonra ikinci lokmayı almak içimden gelmedi ve o yemeği yemedim, başka bir yemek istedim, onu yedim. Ama sonunda yediğim yemeğin de, yemediğim yemeğin de ücretini ödedim.

20

Ama televizyon ekranlarından görüyoruz ki, üç kişi restoranda masaya oturuyorlar ısmarladıkları dönerleri yiyorlar güzelce, sonra tatlı istiyorlar tatlıları da indiriyorlar mideye. Garson gelip tabakları alıyor. Benim lokantada yapmayıp ama evde yaptığım gibi tabaklar pırıl pırıl son kırıntısına kadar yenmiş, tertemiz yapılmış.

21

Sonra o üç kişiden birisi restoranın kasasına yanaşıp “Yemeklerinizi beğenmedim, hesap ödemeyeceğim” diyor.

Misafiri mi arkadaşı mı artık bilinmiyor yanında iki kişi ile birlikte gelip karnını bir güzel doyurup da “yemekleri beğenmedim hesap ödemeyeceğim” diyen kişi kaymakam.

Olay Artvin ilimizin Yusufeli ilçesinde geçiyor.

“Yemekleri beğenmedim, hesap ödemeyeceğim” diyen kişi Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral.

İstanbul’un veya Ankara’nın büyük ve kalabalık ilçelerindeki kaymakamları işyeri sahipleri ve çalışanları tanımayabilir ama Anadolu’daki küçük ilçelerdeki esnaflar o ilçenin kaymakamını tanırlar. Televizyon haberlerinde gördük Yusufelili esnaf kardeşimiz “Canın sağolsun Kaymakam Bey” diyor, bir de kolanya ikram ediyor ve uğurluyor.

İki sene önce gittiğim Artvin’de diğer bütün ilçelerini olduğu gibi Yusufeli’ni de ziyaret etmiştim. İlçede önce kahvaltı yapıp sonra da gezip tanıma imkanı bulmuştum. İnsanları nın son derece sevecen ve misafirperver olduklarına bizzat şahit oldum.

Daha dün Kayseri’nin Yahyalı ilçesi kaymakamının tarikat şeyhine saygıda kusur etmeyip ellerini kavuşturarak adeta elpençe divan durur vaziyette başını da yana eğip iki adım gerisinden yürümesinin fotoğrafını gördüğümde düşündüklerimi dile getirip bir yazı yazmıştım.

Dün Kayseri Yahyalı kaymakamı tarikat şeyhine saygıda kusur etmiyor.

Bugün Artvin Yusufeli Kaymakamı tamamını yiyerek adeta silip süpürdüğü yemeği beğenmedim diyerek hesap ödemiyor.

Bu insanda ahlak, vicdan, merhamet, namus gibi kavramlar iflas etmiş, tamamen tükenmiş, dip noktaya gelmiş ama beyin de yok mu, zeka da kalmamış mı anlamadım.

En küçük mekanda bile, her yerde kameralar var. Erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına kadar her insanın elindeki telefonda kamera var. Bu yaptıklarının ve söylediklerinin videoya çekilip karşısına çıkacağını da düşünemiyorlar mı?

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Bugün medyada yer alan konu ile ilgili olarak Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denilmiş.

Hani delillerin toplanması falan denir ya. Toplanmaya falan gerek yok bence. Zaten delil olan video kaydını benim gibi yurdumuzdaki birçok insan da gördü.

Çok iyileri var mutlaka ama bu örneklerini verdiğim gibi insanların bir ilçenin mülki amiri olması bence düşünülemez bile.

Soruşturma uzatılmadan, en kısa zamanda tamamlanmalı, bu insanlar da ibreti alem için hemen görevden el çektirilmeli.

İlgili Makaleler