Güncel

Türker, “Milli servet Çürümeye bırakılmış”

Türker, ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik krizden, sıkıntılardan kurtulmasının bir yolunun da sahip olduğumuz milli değerlere ve varlıklara sahip olmaktan geçtiğini söyledi.

Türker, “Milli servet Çürümeye bırakılmış”

İYİ Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Fırat Türker, ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik krizden, sıkıntılardan kurtulmasının bir yolunun da sahip olduğumuz milli değerlere ve varlıklara sahip olmaktan geçtiğini söyledi.

Fırat Türker, son dönemlerde yeşili yok ederek betonlaşmaya devam edildiğini, var olanları korumak yerine çürütüp, yerine yenilerini yapmanın tercih edildiğini ifade ederek, “Öncelikle elimizdeki milli servetimizin kıymetini bilmeliyiz. İlimtepe Kalıcı Konutlarda 5 katlı iş merkezi yıllardır çürümeye bırakılmış. Bu binanın bir bölümü özel şahıslara ait iken büyük bölümü Büyükşehir Belediyesine ait. Daha önce bu binanın okul yapılması gündeme geldi, belediyenin payının Milli Eğitime devredilmesi konuşuldu ama mili servetin kurtarılması başarılamadı. Halkın malı olan bu milli serveti kurtarmak, değerlendirmek yerine bina kaderine terk edildi. Bu durumdan vatandaşlar da şikayetçi, binaya giren çıkan belli değil, bir yandan çürüyor, diğer yandan da kim oldukları belli olmayan kişilerce işgal ediliyor” dedi.

Fırat Türker, böylesine kullanışlı bir bina dururken İlimtepe Mahallesinde bir türlü tamamlanamayan lise inşaatına başlandığını da hatırlatarak, “Neden var olan bir bina lise olarak değerlendirilmez anlayamadım. İlimtepe yeşilliği ve güzel havası ile tanınırken, Toki tarafından betonlaştırılıyor, park adı altında ağaçlar katlediliyor, orman yok ediliyor. Rant uğruna yeşilliği ve temiz havası ile geleceğin yerleşim alanı olarak gösterilen bölge betona teslim ediliyor. Biz mahalleye çevrilen köylerin eski günlerine dönmesi, tarım ve hayvancılığın canlanması gerekiyor derken, onlar betonlaşmaya devam ediyor. Yarın bir karış yeşil aramak zorunda kaldığımızda çok pişman olacağız ama iş işten geçmiş olacak” dedi. Fırat Türker, bir an önce iş merkezinin bakıma alınması, bir bekçi ile korunmasının sağlanması gerektiğini, burada mülk sahibi olan insanlarla konuşularak milli servet çürümeden değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir