Eğitim

Uygulamalı derse katılmak istediklerini söyledi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni C.K. “Caminin bölümleri” konusunu işleyeceği hafta öğrencilerini camiye götürüp, görsel bir anlatım yapmak istedi.

İzmit 30 Ağustos İlkokulun’da görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni C.K. “Caminin bölümleri” konusunu işleyeceği hafta öğrencilerini camiye götürüp, görsel bir anlatım yapmak istedi. Öğrenciler okuldan yapılan her gezi sırasında olduğu gibi prosedüre uydu ve gerekli izin belgelerini velilerine imzalatarak uygulamalı derse katılmak istediklerini söyledi.

BİR ÖĞRENCİNİN VELİSİNDEN İZİN ÇIKMADI

Öğrencilerden birinin velisi ise çocuğunun camiye gitmesini istediğini söyleyerek, böyle camiye yapılan böyle bir geziyi doğru bulmadığını söyledi. Velinin bu talebi ise okul müdürü ve öğretmen tarafından saygı ile karşılandı. Ertesin gün ise okulun hemen yanında bulunan İzmit Ayazma Camii’ne gitmek için okulun bahçesinden çıkan öğretmen ve öğrencilerin karşısına çıkan veli, o anları cep telefonu ile kaydederek provakatörlük yaptı. Öğretmene yapılan cami gezisi hakkında sorular soran ve aynı zamanda öğrencileri kayıt altına alan veli ardından ise, bu görüntüleri “Öğrencileri Velilerden İzinsiz Camiye Götürüyorlar” adı altına basına servis etti.

DEVREYE EĞİTİM İŞ GİRDİ

Velinin Konuyu Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu ile paylaşmasının ardından Mutlu, Okul Müdürü Adem Ellialtıoğlu ile konuşmak için okula geldi. Okul Müdürünü gezi için bir izin belgesi oluşturulduğunu, kimsenin zorla bir yere götürülmediği açıklamasında bulunurken. Aynı gezinin Atatürk Anı Evine yapıldığı taktirde de böyle bir tepki ile karşı karşıya kalıp kalmayacaklarını sorması üzerine, Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu “Tabiki de hayır, bu olay tamamen camiye yapılan bir gezi olması” nedeniyle böyle bir tepki verdiklerini söyledi.

BU OKULDA İŞLER KANUN VE YÖNETMELİKLE YÜRÜTÜLÜR

Kocaeli Gündem olarak ulaştığımız İzmit 30 Ağustos İlkokulu Müdürü Adem Ellialtıoğlu şu ifadelere yer verdi;

19

30 Ağustos İlkokulu ve Ortaokulu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir resmi okuludur ve her resmi kurumda olduğu gibi bu okulda da tüm iş ve işlemler kanun yönetmelik ve yönergelerle yürütülür. Aksi bir iş ve işlem kesinlikle yürütülemez. Şimdi gazetelere yansıyan okulumuzla ilgili haber maalesef bir Veli ve bu veliyle iş birliği yapmış Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri beyin tamamen olayı çarpıtması ve bu olaydan kendisi ve sendikası adına prim yapma gayretidir. Özellikle veli ile iş birliği ifadesini kullandım çünkü adeta veli ile anlaşmalı bir şekilde öğrencilerin cami ziyareti yapacağı saatte okulun önünde bulunmuşlardır. Böylesi bir tesadüf de elbette ki mümkün değildir.

20

VELİLERİN İZNİ VARDIR

21

Bir ücretli öğretmenimizin din kültürü ve ahlak bilgisi dersi gereği hemen okulumuzun yakınında olan camiye öğrencileri götürüp caminin içerisinde bulunan mihrap minber gibi kavramları yerinde kavratmak amaçlı gezisinden koparılan yaygara tamamen asılsız ve art niyetlidir. Bir defa öğretmenimiz okul müdürü olarak benden resmi izin talebini iletmiş ve tarafımdan da bu izin verilmiştir. Ücretli öğretmenliğin verdiği tecrübesizlikle veli izinlerini watsap üzerinden almıştır ama tüm velilerimizin bu etkinlikten haberi vardır ve tümü de izin vermiştir.

“AYNI TEPKİ ATATÜRK EVİ İÇİN VERİLMEZDİ” DEDİLER

Şimdi durum bundan ibaretken ve olay sonrası okulumuza gelen Eğitim İş Kocaeli şube başkanına durum aynı şekilde izah edilmişken bu durumu basına çok farklı bir şekilde lanse edilmesine ne denebilir? Camiler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumu değil midir? Diyaneti kuran irade Türkiye Cumhuriyetini laik demokratik ve sosyal hukuk devleti temelinde kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları değil midir? Bu neyin yaygarası ve bu neyin düşmanlığıdır? Kendisine olay sonrası okulda şu soruyu sordum: Öğrencilerin ziyaret ettiği başka bir yer olsaydı böyle bir tepki gösterir miydiniz? Ve o veli böyle bir tepki gösterir miydi? Hayır dediler. Ne kadar acı değil mi? Atatürkçü olduğunu iddia edenler öğrencilerin resmi izinle bir camiyi ziyaret etmesinden rahatsız olmuşlar ve bunu Atatürkçülük ve laiklik adına yapıyorlar maalesef. Öğretmenimiz din dersi öğretmenidir ve dersin konusu içerisinde cami ziyareti yapmak istemiş bu makul talebini de resmi olarak idaremize bildirmiş ve kendisine idaremiz tarafından gerekli izin verilmiştir.

OLAY KAMUYOYUNA GERÇEK DIŞI YANSITILDI

Yani sonuç olarak, maalesef bir ücretli öğretmenimizin ve öğrencilerimizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi haddizatında resmi olarak izinli ve wahtsaap üzerinden veli onaylı cami ziyareti etkinliği ülkemiz kamuoyuna böyle çirkin ve gerçek dışı bir şekilde kasıtlı olarak yansıtılmıştır. En çok üzüldüğümüz iki husus şudur ki: Bir eğitim sendikasının bir veli ile iş birliği içerisinde bir öğretmeni asılsız gerekçelerle kamuoyunun önüne atması ve öğretmeni tüm kamuoyu önünde tahkir etmesi, yargısız infaz edilmesinin darağacını kurmuş olmasıdır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir