Ekonomi

Whatsap hattımıza şikayetler yağıyor

Her gün bu konu ile ilgili sayısız telefon alıyoruz. Çalışan emeklilere 5000 TL ödeme yapılmaması konusunda şikayetler alıyoruz.

Her gün bu konu ile ilgili sayısız telefon alıyoruz. Çalışan emeklilere 5000 TL ödeme yapılmaması konusunda şikayetler alıyoruz. Böylesine önemli bir konuda gazetemizde haber yapmıyoruz diye.

Ne diyelim vatandaş haklı kendi sorununu işlenmesini gündeme taşınmasını istemekle, Whatsap hattımıza şikayetler yağıyor.

’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışmayan emeklilere tek seferlik 5.000 lira ödeneceğini açıkladı. Dul ve yetim maaşı alanlar da hak ediş oranına göre ödemeden yararlanacak” dedi.

“Çalışmak zorunda kalan emekli adeta cezalandırıldı” bu sözleri çok duyar olduk, bu konuyu ele alalım dedik,emeklinin sesine kulak verelim konunun içine girdikçe hakikaten çalışan emekli neden çalışmak zorunda kalıyor.

Ne yapsın emekli evini geçindirmek için çalışmak zorunda kalıyor. Aldığı maaş 8-10 Bin TL bu maaşla eksiklerini giderip refaha ulaşıyor mu! Kocaman hayır derim.

Gerçekten hiç yakışık almadı bu konu bu ödemenin yapılmaması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi aktaranlar 80/10 Bin TL ile çalışmak zorunda kalan emeklinin çektiği çileden haberleri varmı.

Bizler  halkın içersindeyiz duyduklarımızı ve işittiklerimizi yazsak İstanbul’a köprü olur.Bu yanlışlıktan en kısa zamanda dönülmelidir.

19

Türkiye’de son dönemlerde hızla artan enflasyon emeklilerin alım gücünü sarstı. Maaşlar enflasyon karşısında eridi, değer kaybetti.

20

Emekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan isteği bu çıkmaz durumdan en kısa zamanda kurtulması  için  gerekli önlemlerin alınmasını istemektedir.

21

Emekli bir büyüğümle karşılaştım, nasılsın diye sorduğumda Ne yapalım Selçuk kardeşim sıramızı bekliyoruz dedi bana, adeta şoka girdim. İşallah bir an evvel ölürüz de bu işkenceden kurtuluruz.

Burada yazamadım çok konu var, bazen aklıma geliyor bu sohbet donuyorum kalıyorum. Siyasilerimize büyük işler düşüyor. Buradaki hakların korunması lazım.

Almanya’da emekli bir kişi ortalama 1543 euro aylık emekli maaşı alıyor. İstatistiklere göre, erkekler ile kadınlar arasındaki emeklilik maaşı farkı 300 euro.Arada uçurum fark var.

Temennimiz bu adaki uçurum farkın en kısa zamanda kapanmasıdır.

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler