Siyaset

CHP Kocaeli’de Çift Adaylı Kongre Heyecanı

CHP Kocaeli’de yeni il başkanını seçti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı Kongresi, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

CHP Kocaeli’de yeni il başkanını seçti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı Kongresi,  Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede, mevcut il başkanı Bülent Sarı ile Uğraş Çiftçi yarıştı. 642 delegenin oy kullandığı kongrede, Bülent Sarı 347 oy alarak yeniden il başkanı seçildi. Uğraş Çiftçi ise 295 oyda kaldı.

Kongreye, CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Yıldızlı, Muhip Kanko ve Nail Çiler, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, CHP Genel Başkan Aday Adayları Örsan Öymen, Ünal Karaaslan ve İlhan Cihaner, TBMM geçmiş dönem Başkanvekili Haydar Akar, CHP eski milletvekilleri Tahsin Tarhan, Hikmet Erenkaya ve Hurşit Güneş, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Mehmet Hilal Kaplan, CHP Kocaeli eski İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını yapan Yunus Emre, CHP’nin tarihten gelen bir özü olduğunu ve Türkiye için ne gerekiyorsa onu yaptığını söyledi. Özgür Özel ise kongrede yaptığı konuşmada, CHP’nin Kocaeli’den bayram havasında yenilenerek ve gençleşerek çıkacağını ve kurultayda da birlik olacaklarını ifade etti. Kongre salonunda Özel’in “değişim” kitapçığı dağıtıldığı görüldü.

CHP Kocaeli’de Çift Adaylı Kongre Heyecanı
CHP Kocaeli’de Çift Adaylı Kongre Heyecanı

Kongrede aday olan Uğraş Çiftçi ise 12 ilçe başkanının Bülent Sarı’yı desteklemesine tepki göstererek pankartlar astı. Pankartlarda “Delege 12’den büyüktür. Demokrasi iyidir” ve “Parti tüzüğü çarşaf liste diyor, çarşaf listede birleşelim” yazılıydı. Bülent Sarı destekçilerinin pankart asmadıklarını belirtmesi üzerine Çiftçi tarafı da pankartlarını indirdi.

Kongrede seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Bülent Sarı tekrar il başkanlığına seçildiği için teşekkür konuşması yaptı. Sarı, partiyi daha ileriye taşıyacaklarını ve kurultayda da güçlü bir şekilde temsil edeceklerini söyledi. Uğraş Çiftçi ise seçimi kaybetmesine rağmen demokratik bir yarış içinde olduklarını ve partinin birliği için çalışacaklarını dile getirdi.

 

19

20

21

İlgili Makaleler