Yazılım

Çocuklarınızın Snapchat’te güvenliÄŸini beÅŸ adımda saÄŸlayın

ESET uzmanları ebeveynlerin çocuklarıyla, Snapchat'te güvende olmaları için konuÅŸması gereken 5 konuyu ÅŸöyle sıraladı:

Konum ayarlarını devre dışı bırakın

Güvende kalmak için, coÄŸrafi konumunuzu çevrimiçi olarak herhangi bir platformda paylaÅŸmamak her zaman en iyisidir. ÇocuÄŸunuzun konumunu yalnızca sizin seçtiÄŸiniz kiÅŸilerin görebildiÄŸinden emin olun. Sadece yakın arkadaÅŸ grubunun görebileceÄŸi bir seçenek vardır. Konumun hiç paylaşılmamasını istiyorsanız ‘Hayalet Modu’nu açmak bile mümkün.

Ekran görüntülerini unutmayın

FotoÄŸrafların açıldıktan sonra siliniyor olması yanlış bir güvenlik hissi yaratır. Gerçekte, çocuklarınızın fotoÄŸraf veya mesaj gönderdiÄŸi kiÅŸiler bunların ekran görüntüsünü alabilir. Çocuklarınızın arkadaÅŸlarına gönderdiÄŸi her ÅŸeyin mantıklı olduÄŸundan ve herhangi bir ÅŸekilde onlara karşı (siber zorbalık, ÅŸantaj) kullanılamayacağından emin olun. 

İnsanları engellemekte sakınca yok

Ä°nsanların baÄŸlantı isteklerini kabul etmemek ve insanları engellemek tamamen normal ve yapılması gereken bir ÅŸeydir. ÇocuÄŸunuz, dolandırıcılar tarafından hedef alınmamak için yalnızca gerçek hayatta tanıdığı kiÅŸilerden gelen istekleri kabul etmelidir. Aynı ÅŸey kullanıcıları engellemek için de geçerlidir. ÇocuÄŸunuzla tanımadığınız biri iletiÅŸime geçerse, onu engelleme seçeneÄŸiniz vardır, böylece çocuÄŸunuzla tekrar iletiÅŸime geçmesi engellenir. Bu özellik, örneÄŸin çocuÄŸunuza siber zorbalık yapmaya çalışan diÄŸer çocuklar için bile kullanılabilir.

19

Kişisel bilgilerinizi kendinize saklayın

20

Çocuklar internette aşırı paylaşım yapma eÄŸilimindedir; bu nedenle internette belli oranda bilinmez olmanın önemi hakkında konuÅŸun. Nerede okula gittiklerini, nerede yaÅŸadıklarını, kaç yaşında olduklarını siz paylaÅŸmayın, buna benzer bilgileri çocuÄŸunuz da paylaÅŸmasın.  

21

Çocuklarınız ile konuÅŸun

Çocukların günlük olarak kullandıkları uygulamalar konusunda, onların dünyasının bir parçası olmaya çalışmak önemlidir. Bu durumda, Snapchat Aile Merkezi bunu yapmanın harika bir yoludur. Size çocuklarınızla yepyeni bir düzeyde etkileÅŸim kurma fırsatı verir. Çocuklarınıza her konuda anlayışlı ve destekleyici olun, özellikle de içinde yaÅŸadığımız çılgın çevrimiçi dünya söz konusu olduÄŸunda. Dijital dünyanın karmaÅŸasında onlara rehberlik edin ve çevrimiçi ortamda onlar için daha güvenli bir alan yaratın. "

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler