Lastik İş Sendikası’nın 29’uncu Olağan Genel Kurulu başladı

Lastik İş Sendikası’nın 29’uncu Olağan Genel Kurulu başladı

Lastik-İş Sendikası’nın 29’ncu olağan genel kurulu İstanbul Pendik’te bulunan The Green Park Otel’de gerçekleştiriliyor. Kongrede tek aday olan mevcut başkan Alaaddin Sarı açıklamalarıyla salona inletti.

kocaeli lastik iş kongresi
kocaeli lastik iş kongresi

Lastik-İş Sendikası’nın 29’ncu olağan genel kurulu İstanbul Pendik’te bulunan The Green Park Otel’de gerçekleştiriliyor. Kongrede tek aday olan mevcut başkan Alaaddin Sarı açıklamalarıyla salona inletti.  Türkiye işçi sınıfına ve insanlığa ders veren açıklamalarda bulundu. 

İşçilerin tezahüratları arasın konuşmaları kesilen başkan Sarı; hakkımızı alana kadar örgütlü mücadelemiz sürecek sözlerine yer vererek “İş, aş adalet Sarı’ya emanet” sloganlarıyla Kızı Ayşegül’ü de sahneye çıkartarak “Bu kongre Ayşegül’lerin kongresi olsun” dedi.

 

SLOĞANLARLA KONFETiLER iLE KARŞILANDI

DİSK’e bağlı Lastik İş Sendikası’nın 29’uncu Olağan Genel Kurulu başladı. 300 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede mevcut Başkan Alaaddin Sarı’nın tek aday olarak seçime girecek. Kongreye Genel Başkan Alaaddin Sarı’nın yanı sıra Genel Merkez yöneticileri, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türk İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Adnan Uyar, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ve sendika üyeleri katıldı.

SAHNEYE KIZI AYŞEGÜL İLE ÇIKTI

Genel Başkan Alaaddin Sarı, kongrenin yapıldığı salona işçilerin “İş aş adalet Sarı’ya emanet, Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları ve alkışlarıyla girdi. Kongre sendika faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterisi ile başladı. Kongrede Divan Başkanı olarak Arzu Çerkezoğlu görevlendirildi.  Genel Başkan Alaaddin Sarı sahneye kızı Ayşegül ile çıktı. Kızı Ayşegül’ün elinden tutarak konuşma yapan Sarı, “Bu kongre Ayşegül’lerin kongresi olsun” dedi.

19

20

SEÇİM İKİNCİ GÜN

Kongrenin ilk gününde faaliyet ve denetim raporunun sunumu, konuşmalar ve adayların tanıtımı gerçekleştirilecek. Seçimler ise kongrenin ikinci gününde yapılacak. Seçimlerde; 7 yönetim, 5 denetim, 5 disiplin ve 70 DİSK Genel Kurul üyesi seçilecek. Seçimde mevcut başkan Alaaddin Sarı’nın tek aday olarak seçime girmesi bekleniyor.

21

İlgili Makaleler