Sigorta

Otomobilde cam deÄŸiÅŸimi konusunda merak edilenler

Trafikte yaÅŸanan ufak çaplı kazalar, kötü hava koÅŸulları ve yaÅŸanabilecek pek çok olumsuz durumda araç camları kolayca zarar alabiliyor. Kasko yaptırmak ve poliçesini yenilemek isteyenlerin ise merak ettiÄŸi konuların en başında cam deÄŸiÅŸimi yer alıyor.

Araç kaskosu yaptırırken dikkat edilmesi gereken poliçe kapsamı ve muhafiyetleri, sigortalıların hasar veya kaza anlarında yaÅŸadıkları deneyimi doÄŸrudan etkiliyor. Aracını gerek trafikte gerekse park halindeyken tam koruma altına almak ve hasar sonrası yaÅŸanacak maddi kayıpların önüne geçmek isteyen araç sahiplerinin Kasko Sigortası yaptırması önem arz ediyor. Araç maliyetlerinin giderek arttığı bir dönemde araç sahibinin maÄŸduriyetini engelleyecek en güçlü güvence olan Kasko, poliçe kapsamında araçların cam deÄŸiÅŸimini de kapsayarak hasar sonrası aracın hızla tamir edilmesini ve camlarının deÄŸiÅŸimi sonucu meydana gelebilecek yüksek tutarlı maliyetlerin önüne geçilmesi saÄŸlıyor. 

Sigortam.net toplumda sigorta bilincini artırma ve karmaşık sigorta ürünlerini daha anlaşılır kılma hedefiyle de araç cam deÄŸiÅŸimi hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getiriyor:

"Trafik sigortası cam değişimini kapsıyor mu?"

Araç sahipleri sıklıkla farklı nedenlerden dolayı araç camlarını deÄŸiÅŸtirmeleri gereken durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Hava ÅŸartları, trafikte yaÅŸanan kazalar, bozuk yollar ve pek çok nedenle araç camları hasar alabiliyor. Poliçe kapsamında camın nasıl kırıldığı ise en önemli kriter olarak araç sahiplerinin karşısına çıkabiliyor. Bu noktada cam deÄŸiÅŸimine dair doÄŸru sigorta ürünü ve poliçe tercihi yapmak önem arz ediyor. Trafik Sigortası, olası bir trafik kazası durumunda karşı tarafın zararını devletin belirlediÄŸi limitler dahilinde karşılıyor.  Trafik sigortası kapsamında cam deÄŸiÅŸimi ya da tamiri, trafik kazası sonucu kusurlu olan tarafın karşı aracın cam hasarını ödemesi ile gerçekleÅŸiyor. Standart trafik sigortaları kaza dışında kendi aracının aldığı cam hasarlarını karşılamıyor, bu durumda Kasko sigortasına ihtiyaç duyuluyor.

Sigortam.net müÅŸterileri herhangi bir kaza anında Sigortam.net hasar hattına 3 saniye içinde ulaÅŸabiliyor ve süreç boyunca gerekli tüm desteÄŸi sigorta danışmanlarının yönlendirmesi ile kolaylıkla alabiliyor.

"Cam değişimi hasarsızlık indirimini etkiliyor mu?"

19

Kasko poliçesi kapsamında yaÅŸanan kaza sonrasında cam deÄŸiÅŸimi hızlıca gerçekleÅŸiyor. Bununla birlikte sigorta ÅŸirketleri, poliçe dahilinde aracın cam deÄŸiÅŸimlerinde kasko hasarsızlık indiriminin bozulmamasını da temin ediyor. Hasarsızlık indirimi, yılda 1 cam deÄŸiÅŸimine kadar korunmaya devam ederek araç camının poliçe üzerinden deÄŸiÅŸtirilmesi ve anlaÅŸmalı cam servislerinden hizmet alınması saÄŸlanabiliyor. Bu doÄŸrultuda poliçe satın alınırken kasko cam deÄŸiÅŸimi muafiyetine dâhil olup olmadığına dair dikkat edilmesinin altını önemle çiziyor.

20

"Hasar anında cam deÄŸiÅŸimi için nasıl bir yol izlenmeli?"

21

YaÅŸanan hasar sonrası cam deÄŸiÅŸimi yapılabilmesi için sürücülerin, bazı iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirmeli ve belirlenen belgeleri sigorta ÅŸirketlerine ulaÅŸtırması gerekiyor. Öncelikle, olay sonrası kazanın boyutunu gösteren fotoÄŸrafların çekilmesi gerekiyor. Bu fotoÄŸraflar hasarın boyutunun görsel ÅŸekilde kaydedilmesi için kullanılıyor. Ardından, varsa, görgü tanıklarından muhakkak beyan talebinde bulunması gerekiyor. Araç kullanılamayacak durumdaysa, çekme iÅŸlemlerinin gerçekleÅŸmesi için sigorta ÅŸirketi ile iletiÅŸime geçilmesi oldukça önem taşıyor. Bunların ardından, yaÅŸanan hasara göre gereken belgelerin sigorta ÅŸirketine iletilmesi gerekiyor. Hasarın beyanı ile baÅŸlayan süreç, tamir ya da deÄŸiÅŸim ve kontrol sonucu araç sahibine teslim ile tamamlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler