Spor

PARA HERŞEYİ SATIN ALABİLİR Mİ?

 Parayla herşeyi satın alabileceklerini düşünenler, Türk'lerin değerlerine paralarının yetmeyeceğini anlamakta gecikmedi.

PARA HERŞEYİ SATIN ALABİLİR Mİ?

Süper kupa final maçının Suudi Arabistan’da oynanmasına en başından itibaren karşı çıkanlar çoğunlukta olsa da; her iki güzide kulübün daha fazla gelir etmesi amaçlanmıştı. Bu nedenle her iki kulüp yönetimi ve TFF. ortak kararla kabul etmişti Riyad’ta oynanmasına. Sanki Suudlarda bu konuda kendilerini aşmış gibi görünüyorlardı.

Başta Cristiano Ronaldo gibi tanınmış futbolcular olmak üzere, bir çok ünlü futbolcuya bol transfer ücreti ödeyerek kapılarını dünyaya açmış olmaları da bu yönde bir fikir oluşturmuş olmalı ki, bizimkilerde bu teklifi kabul etti.

Gelgelelim gün ortasında yaşanan saygısızca baskılar rüzgarın birden tersine esmesine neden oldu.

Parayla herşeyi satın alabileceklerini düşünenler, Türk’lerin değerlerine paralarının yetmeyeceğini anlamakta gecikmedi.

İstiklal marşımız ve ata’mız kırmızı çizgimizdir.

Fenerbahçeli Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesi ve maç sonu birbirine giydirerek beslenir. Ha keza bu millet bir çok konuda kendi içinde kavgasını yapar, fikir ve düşünceleri için tartışır durur; bunlar bizleri besleyen öz değerlerimizdir.

19

Bununla beraber bizi bir arada tutan ana değerlerimize dokunanında canı fena yanar. Kırmızı çizgimizi aşanlar biranda bütünleşmiş güçlü bir milleti karşılarında görüverirler.

20

Nitekim Suudların maç öncesi gösterdikleri anlamsız tavıra, ulusal kavram hassasiyetiyle ortak tepkiyle, ” Bu maç kesinlikle oynanamaz. Uçakları hazırlayın ülkemize dönüyoruz” diyerek, parayla herşeyi satın alabileceklerini düşünenlere sert tepkiyle  geri dönüyorlar.

21

Dünya’ya verilmiş güçlü bir mesajdı bu aynı zamanda

Ülkemizde son günlerde hakemler üzerinden yaşanan olumsuz olaylarla batıya karşı zor durumda kaldığımız düşünülürken, bu kez Riyad’ta gösterdiğimiz bu güçlü ulusal tepkinin rüzgarı tersine çevirdiğini söylemek zor değildir.

Her şer’de bir hayır vardır. Bu olayın kazananı Türk futbolu ve Türk milletidir.

Şimdi birlik bütünlük içerisinde ülkemize dönen her iki kulüp futbolcularımızı, yönetimini ve TFF Başkan ve yönetimini havaalanında çoşkuyla karşılayıp kardeşlik mesajını dünyaya verelim.

İlhan Akbulut

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir